اتحادیه صنف دارندگان رستوران و سلف‌سرویس‌های تهران

امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

خبر شماره ۶

با روغن سرخ کردنی فقط سرخ کنید

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۶ , بازدید: ۵۰۳۳
رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو ضمن تشریح ویژگی‌های انواع روغن مصرفی، نسبت به مصرف روغن‌های غیرسرخ کردنی در سرخ کردن مواد غذایی بدلیل بروز سرطان هشدار داد.

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو ضمن تشریح  ویژگی‌های انواع روغن مصرفی، نسبت به مصرف روغن‌های غیرسرخ کردنی در سرخ کردن مواد غذایی بدلیل بروز سرطان هشدار داد.

 

به گزارش روابط عمومی اتحادیه صنف دارندگان رستوران، رستوران سنتی و سلف‌سرویس تهران به نقل از وبدا، نسترن محمدی با بیان اینکه  روغن خام حاصل از دانه‌ها و ميوه‌هاي روغني يا منابع حيواني حاوي ناخالصي‌هايي است كه در طعم، رنگ، بو، شفافيت، پايداري، ارزش تغذيه‌اي و بطور كلي در كيفيت روغن موثرند است، عنوان داشت: اين ناخالصي‌ها با عمليات تصفيه از روغن خارج مي‌شوند و سعی بر این است که تا حد امكان مواد با ارزش حفظ و از بروز تغييرات شيميايي در تري گليسريدها جلوگيري شود.

 

محمدی  با بیان این توضیح که فرآوري روغن شامل مراحل صمغ‌گيري، تصفيه قليايي و يا فيزيكي، بي‌رنگ كردن و بوگيري است و پس از طي مراحل فوق روغن نباتي مايع توليد مي‌شود، افزود: معمولا پس از افزودن آنتي اكسيدان روغنها بسته‌بندي مي شود ضمن آنکه در صورت نياز به توليد روغن هيدروژنه يا جامد، روغن تحت عمليات هيدروژنه كردن قرار مي‌گيرد.

 

وی با بیان تقسیم‌بندی انواع روغن خوراکي در کاربردهاي مختلف گفت: مصرف روغن مايع برای استفاده در سالاد و پخت و پز و غذاهايي است که معمولا نياز به سرخ کردن در حرارت زياد ندارند در حالی که روغن سرخ کردني به علت پايداري زياد در برابر حرارت در غذاهايي که نياز به سرخ کردن طولاني و عميق دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

وی با بیان این توضیح که در صورت عدم دسترسي به روغن مايع برای پخت وپز مي‌توان از روغن جامد کم ترانس استفاده کرد تصریح کرد: در زمان خريد بايد به برچسب روغن توجه  کرد؛ اگر ميزان ايزومر ترانس آن از مقدار خاصی تجاوز نکرد قابلیت استفاده به عنوان روغن مناسب پخت و پز و غيرقابل مصرف براي سرخ كردن را دارا خواهد بود.

 

وی با توصیه اکید  به استفاده از روغن مخصوص سرخ كردني در سرخ كردن مواد غذایی ادامه داد: روغن گياهي مايع را به شرط  بکارگیری در پخت و پز و سالاد، مي‌توان بطور كامل جانشين روغن جامد کرد  زیرا روغن‌هاي مايع به‌رغم تفاوت‌هایشان نمی‌توانند درجه حرارت بالا را تحمل کنند بنابراین می‌سوزند و سوختن آنها در مرحله سرخ کردن می‌تواند آنرا به مواد سرطان زا تبديل کند.

 

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو، آسانترین راه بهره‌مندی درست  از روغنها را کنترل اطلاعات روي برچسب روغن‌ها  دانست و از مردم خواست در کنترل این فراورده‌ها حتما به تاريخ توليد و انقضاء، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي،  نشان سازمان غذا و دارو، نام و آدرس کارخانه توليدکننده، شرايط نگهداري، ميزان اسيدهاي چرب اشباع و غيراشباع و اسيد چرب ترانس دقت کنند.

 

محمدی درباره روغن غني شده، توجه به نوع و مقادير ويتامين درج شده روي برچسب و درباره روغن‌هاي وارداتي دارا بودن برچسب فارسي با درج تاريخ توليد و انقضاء، سری ساخت، شماره مجوز بهداشتي واردات، نام تجاری و نام شرکت و کشورسازنده  را توصیه کرد.

پیوندها

تمام حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به اتحادیه صنف دارندگان رستوران و سلف‌سرویس‌های تهران می باشد و هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی به همراه دارد.
© rst-teh.ir All rights reserved 2016